logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Call us:
(030) 879 77 70

Significantly fewer homes for sale in major cities

De woningmarkt is herstellende en dat is het duidelijkst te zien in de grote steden. Daar is het aantal woningen dat te koop staat sinds begin 2013 met maar liefst 20 procent gedaald.

Dat blijkt uit een analyse van ING op basis van cijfers van woningwebsite huizenzoeker.nl. In heel Nederland staan in het najaar van 2014 12 procent minder woningen te koop dan anderhalf jaar geleden. In de 25 grootste steden is dit percentage dus 20 procent.

Het toont de tweedeling op de huizenmarkt. In de grote steden stijgen prijzen en neemt het aanbod af. In landelijke gemeenten is het herstel nog minder zichtbaar. Daar neemt het aanbod maar met 9 procent af. Bekijk op deze huizenprijzenkaart de grote verschillen tussen stad en platteland.

Minder te koop in hoofdstad
Amsterdam spant de kroon. Het aanbod van koopwoningen is met 41 procent gedaald sinds begin 2013. Ook in Haarlem (32 procent), Leiden (32 procent), Zaanstad (30 procent) en Utrecht (27 procent) staan er fors minder huizen te koop.
Writen on 23-10-2014
Share:
Accept

This website uses cookies to save your search preferences on this website, thereby improving your user experience. In addition, we place cookies that make it possible to share content on social media and for tracking visitor statistics. By clicking this message, or continuing to use this site, you agree with this.