logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Call us:
(030) 879 77 70

More freedom in building your own house

Het ontwerpen van een eigen huis wordt gemakkelijker. Het bouwbesluit is gewijzigd en de veranderingen gaan op 1 juli 2015 officieel in.

Particulieren kunnen meer zelf beslissen als het gaat om de hoogte van plafonds en de grootte van badkamer en wc. Het gaat niet alleen om nieuwe huizen, maar ook om panden die tot woonhuis worden verbouwd.

De eisen voor nieuwe studentenhuisvesting gaan ook omlaag. Een studentenkamer hoeft nog maar vijftien vierkante meter te beslaan in plaats van achttien. Hiermee hoopt woonminister Stef Blok het investeerders gemakkelijker te maken voor studenten te bouwen.

Niet alles wordt er eenvoudiger op voor de bouwers. De voorschriften voor de toegankelijkheid van nieuwe gebouwen met een publieksfunctie, zoals voetbalstadions en (film)theaters, worden aangescherpt.

De hoofdingang moet altijd toegankelijk te zijn voor rolstoelers. Binnen moet 80 procent van de ruimte voor deze groep toegankelijk zijn.

In winkels moet 60 procent bereikbaar zijn voor minder mobiele mensen. Alleen als het technisch echt niet lukt, is 40 procent voldoende.
Writen on 26-06-2015
Share:
Accept

This website uses cookies to save your search preferences on this website, thereby improving your user experience. In addition, we place cookies that make it possible to share content on social media and for tracking visitor statistics. By clicking this message, or continuing to use this site, you agree with this.