logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Call us:
(030) 879 77 70

Moody's positive about Dutch housing market

Kredietbeoordelaar Moody's blijft positief over de Nederlandse woningmarkt.

Het ratingbureau denkt dat de huizenprijzen in ons land dit jaar opnieuw tot wel 5 procent omhoog kunnen schieten, staat in een woensdag gepubliceerd rapport.

Woningen worden eigenlijk al sinds het dieptepunt van de verkopen in 2013 telkens een beetje duurder. Het prijsherstel is wel ''mild'' vergeleken met sommige andere Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld gaan de ontwikkelingen veel sneller.

Dat de Nederlandse huizenprijzen in 2016 blijven aantrekken komt volgens Moody's overigens niet alleen door het economisch herstel. Wat ook meespeelt is een tekort in het aanbod van woningen in bepaalde delen van de markt.

De kredietbeoordelaar constateert in het rapport verder dat de kans op wanbetaling op hypotheken de laatste tijd kleiner is geworden.

Op dit vlak doet Nederland het aanmerkelijk beter dan andere landen die onderzocht zijn door Moody's, zoals het Verenigd Koninkrijk en Spanje.
Writen on 03-02-2016
Share:
Accept

This website uses cookies to save your search preferences on this website, thereby improving your user experience. In addition, we place cookies that make it possible to share content on social media and for tracking visitor statistics. By clicking this message, or continuing to use this site, you agree with this.