logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
logo-kraaijkamp-makelaars-utrecht
NL | EN
Call us:
(030) 879 77 70

Four out of ten starters want to purchase home

Vier op de tien starters verwachten dit jaar een bod uit te brengen op een koopwoning. De voornaamste redenen zijn de aantrekkelijke huizenprijzen en de lage hypotheekrente. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van ING.

Starters hebben daarbij een duidelijke voorkeur (53 procent) voor een bestaande woning waar niets meer aan gedaan hoeft te worden. Bijna een kwart kiest liever voor een nieuwbouwwoning en 13 procent wil graag een kluswoning, aldus het onderzoek onder ruim 1000 consumenten met koopplannen in de komende twee jaar.

"Een derde van de starters is niet van plan om dit jaar een bod uit te brengen'', zegt ING-directeur Peter-Paul Wekking. Voor een op de vijf starters is dat financieel niet haalbaar op het huis dat zij graag willen hebben. "Starters doen dus geen concessie aan hun woonwens. In het vorige kwartaal zagen wij ook dat starters gemiddeld 410 euro per maand sparen en in totaal 23.232 euro voor de aankoop van een nieuwe woning.''

Vorig jaar is niet onderzocht hoeveel starters een bod wilden uitbrengen op een woning. "Uiteindelijk heeft een op de vijf daadwerkelijk een bod gedaan'', aldus een woordvoerder.
Writen on 18-03-2015
Share:
Accept

This website uses cookies to save your search preferences on this website, thereby improving your user experience. In addition, we place cookies that make it possible to share content on social media and for tracking visitor statistics. By clicking this message, or continuing to use this site, you agree with this.